7 tips til at samle puslespil

At lægge puslespil er en sjov og underholdende hobby at lave alene eller i selskab med andre. Der findes ægte entusiaster af denne hobby, rigtige eksperter, der er i stand til at samle puslespil med tusindvis af brikker i timevis. Men der er også dem, der er mere sporadiske og begyndere, der starter langsomt. Nogle gange er det nemt at gå i stå, men bliv ikke overvældet, for vi vil her give dig tips og tricks til at samle puslespil uden at blive for frustreret.

Trin til at samle et puslespil

Hvis du lige er begyndt i puslespillets verden, vil disse tips være meget nyttige til at hjælpe dig med at vælge det puslespil, du har brug for, og blive mere og mere hooked på at lægge puslespil. Her er vores tips til, hvordan du samler puslespil med succes:

1.- Vælg et puslespil, der passer til dit niveau.

Hvis du aldrig har lagt et puslespil før, skal du starte med et mindre puslespil. Vælg et, der passer til dit niveau, både med hensyn til antallet af brikker og billedet. Det anbefales ikke, at starte med et monokromt puslespil med 10.000 brikker, da det vil være for kompliceret. Hvis du er voksen, kan du starte med et puslespil med 500 brikker og et billede med flere farver eller elementer, der er lette at skelne fra hinanden. Yngre børn kan starte med puslespil eller puslespil med 24 brikker og gradvist øge sværhedsgraden.

2.- Vælg et sted, hvor du føler dig godt tilpas

Det kan virke indlysende, men nogle gange begynder vi at samle puslespillet et eller andet sted, uden at tage hensyn til flere forskellige vigtige aspekter: at det er et område med godt lys, så dine øjne ikke bliver så trætte; størrelsen af bordet eller overfladen til at passe det samlede puslespil og de løse brikker omkring det... Dette er blot nogle af de aspekter, som du bør tage hensyn til, før du går i gang med at lægge det. Et andet vigtigt aspekt er mobilitet, dvs. at du kan få adgang til det fra begge sider uden at skulle strække dig for langt ud eller flytte møbler af vejen. Med alt dette i tankerne skaber du den perfekte atmosfære. Du kan tilføje lidt musik, hvis det hjælper dig til at koncentrere dig bedre.

3.- Hav altid billedet af puslespillet ved hånden.

Det er meget vigtigt, at du altid har det originale billede af puslespillet synligt. På den måde kan det fungere som en guide under samleprocessen. Lad det ikke ligge og flyde, men hav det altid klart synligt, så du kan have det som reference. Det vil gøre det meget nemmere for dig at lægge puslespillet.

4.- Klassificer og opdel brikkerne

De foregående punkter er forberedelsen, men når du har overvejet alle disse aspekter, er det tid til at komme i gang med arbejdet. Dette er muligvis det mest anvendte trick i verden, og det er det trick, der kan hjælpe dig med at få succesfuldt afsluttet dit puslespil uden at det tager for lang tid. Vi henviser til klassifikationen af brikkerne. Vi anbefaler, at du fordeler brikkerne i forskellige grupper i henhold til disse kriterier:

5.- Start med kanterne.

De brikker, der grænser puslespillet op, er de mindst talrige i forhold til resten. Hvis du har sorteret brikkerne efter farve, vil det ikke være alt for svært at sætte brikkerne fra hver af de fire sider sammen. Lidt efter lidt vil du danne den komplette ramme af puslespillet, og det vil hjælpe dig til at vide fra starten, hvor meget plads hele puslespillet vil fylde. Det vil også give dig et moralsk løft, så du kan holde dig i godt humør.

6.- Start med de letteste eller mest genkendelige dele.

Vi anbefaler, at du starter med de nemmeste dele, så en del allerede er færdig. Det letteste kan være at lede efter et meget genkendeligt element i billedet. For eksempel: Hvis det er et familiefoto, kan du begynde med at samle de dele, der svarer til figuren af denne person. På samme måde, hvis der er tale om en genstand på billeder. der nemt kan genkendes.

7.- Hvis du går i stå, så tag en pause

Medmindre du deltager i en konkurrence, hvilket bestemt ikke er tilfældet, skal du ikke blive frustreret, hvis du på et tidspunkt går i stå eller ikke ved, hvor du skal fortsætte. Hvis du føler dig træt eller frustreret, bør du holde en pause: gå en tur, tænd for fjernsynet eller lav noget andet. Det handler om at nyde at lægge det, tving ikke dig selv til at gøre det i timevis, hvis du ikke har lyst til det. Hvis du tager dig god tid, vil du kunne lægge puslespillet og samtidig have det sjovt.

Og hvad nu, hvad skal du gøre?

Med disse tips er vi sikre på, at du nemt vil kunne samle dit puslespil uden at tabe modet. Hvis du har andre tips til at samle puslespil, som du vil tilføje til denne liste, modtager vi gerne dine kommentarer og deler dem med alle. Hvis du stadig er i tvivl om, hvilket puslespil du skal vælge, kan du besøge vores websted, hvor du kan finde alle vores modeller af personlige puslespil. Fra fire til 3000 brikker, til alle niveauer og i forskellige materialer og former:

Personlige puslespil