Pyjamas party - Sådan holder du den perfekte pyjamasfest

Du har sikkert set de berømte pyjamasfester i film tusindvis af gange. Men nej, det er ikke kun en filmting. Det er en hyggelig komsammen, der er populær blandt børn, og det er selvfølgelig noget som de elsker. Alle børn drømmer om at have en sleepover hjemme, så her er et par tips, som du skal huske på for at gøre deres sleepover til en succes.

Kvalitet frem for kvantitet

Der er ikke noget bestemt antal til denne type fest, men fire til seks personer er ideelt. Med et lille antal overnattende kan du være sikker på at kunne tage dig af detaljerne og være mere opmærksom på dem. På den måde har du styr på situationen, og vil ikke overvældet af begivenheder. Men du kan invitere så mange, som du vil. Som med enhver begivenhed skal du lave sleepover-invitationer. De er meget vigtige, fordi de vil give instruktioner om alt det, gæsterne skal vide om festen: sted, dato og klokkeslæt, og hvad man skal medbringe til en sleepover, blandt andre ting. Inden du laver invitationerne, skal du tænke over, om dit pyjamas party skal have et tema eller ej. Med dette i baghovedet vil du kunne tilpasse tingene til temaet og være mere originale. Det behøver ikke at være den typiske papirinvitation, du kan personliggøre en genstand som invitation. For eksempel: en personlig sovemaske, og der kan du skrive alle de nødvendige oplysninger om festen. Der er mange muligheder, du bestemmer selv, hvordan du vil gøre det anderledes. Et af de uundværlige elementer til denne type fester er selvfølgelig sleepover-kits. Dette er en række ting, som du skal bruge under arrangementet, du kan tilføje: sovemaske, personlig T-shirt, tandbørste og håndklæde. Du kan personliggøre det hele med festens tema og lægge det i en fin kurv, så hver gæst kan tage sit eget med.

Du bestemmer stilen

Dekorationen og temaet til en fest sætter reglerne og tonen. Du kan vælge det tema, du ønsker som tema for den hyggelige komsammen. Vælg eventuelt med: superhelte, enhjørninger, prinsesser eller for de mere nørdede (Star Wars, Harry Potter, Ringenes Herre). Ved at vælge et bestemt tema tilpasser du alting efter det, så det fungerer som en rød tråd og giver det hele mening. Ideelt set skal gæsterne ikke have noget med hjemmefra. Hvis du inviterer et lille antal personer, kan du selv sørge for alt det nødvendige og dermed gøre dem fri for, at skulle tænke over, hvad de skal medbringe til dit pyjamas party. Selvfølgelig skal du sørge for et dejligt sted, hvor festen skal finde sted, og et sted at sove. Begge dele skal være dekoreret og indrettet efter det tema, du beslutter dig for. Du kan vælge at lave et fort med lagner og farvede lys eller en tipi, så de kan sove behageligt og komfortabelt.

Et andet vigtigt punkt til en pyjamasfest er maden. Hvis du tager hensyn til gæsterne, kan du tillade dig at tilberede sjove og kreative retter: personlige cupcakes og kiks, frugtspyd, popcorn i forskellige smagsvarianter og farver. Afhængigt af temaet kan du lave retter, der passer til, f.eks. kan du med et Harry Potter-tema lave "mandrake"-muffins eller hjemmelavet butterbeer.

Gæsterne er ankommet, hvad nu?

Glem ikke, at det er børn, og sjov er afgørende for det perfekte pyjamas party, så hvad skal man lave? Find på sjove lege til pyjamas party! Lav en liste over aktiviteter og spil, der kan holde børnene underholdt i timevis. Husk deres alder, så det ikke er for let eller for kompliceret. Nøglen til en god overnatning er at have et varieret og organiseret program af aktiviteter. Hold tempoet oppe, og for at gøre dette kan du forberede forskellige opgaver.

Varigheden af et pyjamas party kan variere alt efter, hvem der arrangerer det. De starter normalt om eftermiddagen og varer til den følgende morgen eller eftermiddag. Så de har et varieret udvalg af ting at lave.

Tid til at arrangere et pyjamas party?