5 ting du kan gøre for klimaet

Verdens Økologidag fejres hvert år den første dag i november. En dato til at tænke på og gøre alle opmærksomme på vigtigheden af at passe på miljøet ved at ændre små ting i ens hverdag. Start med at få nogle sunde vaner for dig og det miljø du færdes i. Nedenfor giver vi dig nogle tips til, hvordan du kan passe på miljøet, og ideer til personlige økologiske produkter.

Hvor grøn er Danmark egentlig?

Kina og USA topper en liste over de mest forurenende lande i verden. Der er dog også lande som Finland, Island DANMARK og Sverige, der hører til blandt de grønneste lande i verden. Hvert år bliver verdens regeringerne mere og mere bekymrede og opmærksomme på de globale klimaændringer. For at måle landenes præstationer beregnes miljøpræstationsindekset (EPI). Dette er en metode til at kvantificere og numerisk rangordne et lands miljøpolitiske praksis.

Danmark ligger på tredjepladsen på listen over de grønneste lande i verden. Undersøgelsen efterlader de europæiske lande i en meget god position, da 17 af de 20 bedste lande er fra dette kontinent. Dette skyldes i høj grad gennemførelsen af nye miljøpolitikker, selv om det ikke er nok. Der er stadig meget arbejde at gøre, og verdens regeringer skal gøre alvor af at reducere forureningen. En af disse foranstaltninger er Parisaftalen, som er underskrevet af 174 lande og EU. Denne aftale blev indgået i december 2015 og underskrevet i april 2016. Den fastlagde kort- og langsigtede miljøforanstaltninger, der skal gennemføres fra 2020. Målet er at bringe de globale temperaturer ned under det førindustrielle niveau inden 2100. En opgave, som de skal begynde at arbejde på nu, og som vi alle kan deltage i ved at hjælpe med små livsstilsændringer.

Ændre dine vaner

Nedbrydningen af ozonlaget og den globale opvarmning er blot nogle af de mest problematiske miljøproblemer i dag. Vi er alle en del af problemet og en del af løsningen. Det betyder, at vi skal være opmærksomme på situationen og forsøge at ændre den med små gestus i vores dagligdag. Det er også vigtigt at øge bevidstheden blandt børn, så de får denne forpligtelse og har tilegnet sig den, når de bliver voksne. Eksperter på området påpeger vigtigheden af global bevidsthed, så vi har ønsket at samle fem små ting, som du kan indføre i dit daglige liv:

Start nu

Det er på tide at omsætte alt det, du har lært, til praksis og begynde med de små ændringer. Nægt at bære poser i supermarkedet eller brug genanvendelige vandflasker i stedet for plastikflasker. Indfør sunde vaner, og sammen vil vi beskytte og passe på miljøet. Vi har lavet et udvalg af vores mest økologiske personlige produkter, som kan være nyttige for dig:


Økologisk fotofremkaldelse efterlader ikke kemiske rester, der er farlige for miljøet.


Udskift dine flasker med denne praktiske og genanvendelige vandflaske.


Lad være med at købe plastikposer og tag en mulepose med dig.