Sådan hænger du julekugler på juletræet

Julen er en tid, som næsten alle elsker. For nogle er det en glædens tid, da de ser hele familien samlet, for første gang i lang tid. For andre kan det have en nostalgisk faktor, og andre hader måske bare alt der har med julen at gøre, udover julepynt, julekugler og juletræer. Men uanset hvad, er det en særlig tid på året.

Og man kan sige, at julen i et hjem begynder den dag, hvor hele huset er pyntet op til jul: med dekorationer, nisser og andre dekorative ting og sager i røde farver... og naturligvis juletræet som det vigtigste dekorative element, der er synligt i stuen.

Men vi skal ikke bare pynte træet på en hvilken som helst måde: Der er visse tips, der får juletræet til at se bedre ud. Især når det gælder julekugler, som sammen med lysene er træets mest karakteristiske element. I denne artikel hjælper vi dig med at hænge julekuglerne på den rigtige måde på dit juletræ.

Hvordan skal julekuglerne hænges på et juletræ?

Når du har træet "nøgent" foran dig og alle dine julekugler ved hånden, kan du begynde at hænge dem op i den rigtige størrelsesorden: Nederst de største julekugler og til sidst de mindste, hvis du altså har julekugler i forskellige størrelser.

Med hensyn til placeringen skal du forsøge at skabe en vis orden, en symmetri. Du kan f.eks. opdele træet (mentalt) i gitre og placere julekuglerne symmetrisk. Vi anbefaler zig-zagging, så den endelige effekt bliver smukkere.

Hvad kommer først, lyset eller julekuglerne?

Der er ingen tvivl om, at julekuglerne skal på træet først! Samt alle de andre dekorationer, du gerne vil hænge på juletræet. Og når du har hængt alting op og placeret det godt, skal du til sidst sætte lysene op, så de omgiver træet symmetrisk, så der ikke er områder uden belysning og andre områder med for mange lys sammen. Du kan gøre det i en spiral, fra bunden til toppen.

Hvor mange julekugler skal der på et juletræ?

Ifølge eksperterne anbefales det at være lidt tilbageholdende, når man pynter hjemmet til jul, da det godt kan virke kvalmende, med for meget julepynt og dekorationer i hjemmet. Dog kan du godt gøre det stikmodsatte på et juletræ. Et juletræ ser ikke dårligt ud, hvis det er fyldt med julekugler, pynt, lys osv.

Selvfølgelig uden at overskride den vægt, som træet kan bære. Den må ikke falde ned eller være vredet til den ene side. Og grenene med deres grønne nåle skal være synlige. Men med lidt smag og sund fornuft kan man godt pynte et træ med masser af julekugler.

Hvilke farver passer på et juletræ?

Der er traditionelle julefarver, som aldrig går af mode. På den ene side er farven guld en af klassikerne til jul. Den minder os om farven på den champagne, som vi skåler med, og den repræsenterer elegance i en tid, hvor vi alle tager det bedst tøj på, som vi ejer.

I kombination med guld er der rødt. Som den klassiske farve på julemandens tøj eller den klassiske farve på de julesokker, der hænger ved siden af brændeovnen.

Disse to er de grundlæggende farver. Ellers ser bløde rosa farver altid godt ud, og de formidler fred. Eller pergament og lysebrune farver, som giver en traditionel, rustik og hjemlig følelse.

Når du pynter træet med farvede julekugler, skal du derfor forsøge at sikre, at alle disse farver er til stede på julekuglerne.

Husk, at du hos Wanapix kan personliggøre dine egne julekugler med billeder af dine kære eller med deres navne, samt med det design og de farver, du ønsker: