Sådan laver du latte art

Det er helt sikkert, at du på sociale medier som Instagram har set nogle meget flotte billeder af kaffe med tegninger, mønstrer eller deciderede kunst i skummet, ovenpå kaffen. Det er noget, der er ved at blive rigtig moderne. Fænomenet med at tegne i kaffeskummet er kendt som “latte art”. Teknikken er udviklet i kaffebarer verden over, og består helt præcist i, at designe overfladen og mælkeskummet af kaffen.

Hvad er en barista?

En barista er ekspert i kaffebrygning og en,der kender teknikkerne til at lave og designe latte art i diverse typer af kaffe til perfektion. De er nødt til at øve sig en hel del, for at blive gode baristaer, da de arbejder under pres i barer og kaffebarer.

Hvordan laver man mønstrer på kaffen? 

I forbindelse med denne bølge af kaffekunst, er det vigtigt at fokusere på nogle bestemte ting, når det kommer til, at lave mønstrer og kunst på kaffen. Vi skal bruge maskinens skumrør til at lave skummet og til at få mælken til at blive cremet, så vi kan håndtere den bedre. Selv om det vigtigste element normalt er mælk med et højt indhold af fløde, bruges der også kakaopulver og sirup for at gør kaffen lidt mere lækker, men også for at få latte arten til at se flottere ud. Det er vigtigt ikke at lade mælken koge. Når baristaen håndterer kaffen, kan han/hun bruge to teknikker:

  • Fri hældning: Dette gøres med en mælkekande, hvor indholdet hældes let og præcist ned i kaffekoppen. For at lave tegninger på kaffen med denne teknik er det nødvendigt at have kontrol over kaffen, kanden og mælken, da den efterfølgende manipulation er minimal. Det gøres i hånden med blide bevægelser af håndleddet, hvor den cremede mælk, når den hældes ned i kaffekoppen.
  • Etching: Med denne teknik er det ikke nødvendigt at være særlig dygtig, når mælken hældes. Men bagefter skal du manipulere skummet med spisepinde eller snor for at skabe den form og de mønstre, som du ønsker.
  • Kombination af begge: Begge teknikker anvendes ofte for at opnå større præcision i forbindelse med elementerne. På denne måde kan detaljerne forbedres yderligere.

Kaffe med skum

Når du træder ind på en kaffebar og ser det perfekte design, når du får din kaffe, kan du sikkert stadig undre dig over, hvordan man laver tegninger. Efter at have forklaret de forskellige teknikker, er der et væld af former og designs, som du kan lave på din latte. Men hvor skal man starte? For at lave kaffedesigns kan du lade dig inspirere af et væld af idéer som du finder på nettet. Den mest almindelige og mest populære er en kop kaffe med et hjerte. Det er dog muligt at lave alle mulige former med et enkelt håndled og på få sekunder. https://www.youtube.com/watch?v=68HQXBw557k


Er det noget for dig?

Så anbefaler vi, at du bruger vores personlige krus. De er perfekte til at lave latte art med, da de har den nødvendige højde og dybde til at udvikle disse teknikker på din latte. Gør dit kaffekrus personligt