Sådan pynter du dit juletræ

Juletræet er en vigtig del af juledekorationerne i dit hjem. Det er en tradition, der går flere århundreder tilbage. Den historie vi oftest er blevet fortalt i Danmark, er at det stammer fra Tyskland, hvor man i løbet af 1500-tallet i byer som Strasbourg, Freiburg og Bern satte tænde stearinlys på et grønt træ. Den første kilde an har på rigtige juletræer, stammer fra Freiburg, hvor man hængte slik på et grantræ. 

På grund af juletræets oprindelse i Tyskland, kom det også til Danmark af dansk-tyske familier i 1800-tallet. Det første juletræ blev tændt i 1808, og vakte stor opsigt. Siden da er de blevet en af de ting, der nærmest definerer julen for os, og julen er bare ikke det samme uden et juletræ i hjemmet.

Farverige juletræer?


Hvis du er en af dem, der holder fast i traditionerne, bør du vælge det almindelige juletræ og pynte det med de julede røde og gyldne farver. Der er dog ingen, der forhindrer dig i at forny dig og være lidt mere original. Afhængigt af træets plads, dit rådighedsbeløb, kan du vælge den ene eller den anden størrelse juletræ. Faktisk kan fantasien få frit spil, når der er så lidt plads. Der er dem, der foretrækker at forkaste idéen om et traditionelt træ og vælge dekorative elementer istedet. For eksempel: juletræer på væggen, tegnet med fotografier, med pinde perfekt placeret i en pyramideform, endda med lys. Hængende juletræer er også en anden mulighed, hvis du ikke har så meget plads. Mange mennesker køber dem færdiglavede, fordi de er svære at sætte op. Ligesom med oppyntningen af et juletræ, kan dette være en slags familieaktivitet, hvilket kan være hyggeligt at gøre sammen som en familie.

Du kan bruge karton, bøjler eller andre materialer, som du kan bruge til at samle de enkelte dele og til sidst hænge dem op. Men hvis du har plads nok til at have et juletræmange farve. Selv om rød og andre julede farver stadig er de mest anvendte, er der familier, der foretrækker andre farver på deres juletræ. De mest anvendte i de senere år er guld og hvidt, men der findes mange andre farver: sølv, blå osv. Husk at pynte juletræet i forhold til de andre farver på juletræet, så det hele kommer til at passe sammen.

Glem ikke juledekorationerne

Hvis du ikke ved, hvordan du skal pynte et juletræ, er det vigtigt at tage hensyn til nogle grundlæggende aspekter. F.eks.: Lad være med at overfylde træet med forskellige juledekorationer. Find de dekorative elementer, der får træet til at skille sig ud. Du kan også indrette den i en bestemt stil: med fotografier, monokromatisk, traditionel, lidt mere moderne, farverigt... Der er mange forskellige ideer, og det er op til dig, at finde ud af, hvordan du gerne vil have dit juletræ og dit personlige julepynt til at se ud. Her er nogle af vores yndlingsideer:

Der er mange flere idéer, som du kan finde overalt. Det vigtigste er at forny sig hvert år, så vores træ altid ser imponerende ud. Husk at på vores hjemmeside, der kan du omsætte dine ideer til virkelighed.