Tips til at gøre skolestarten lidt sjovere

Det kan være svært for alle at vende tilbage til rutinen efter sommeren, især for børnene. At se deres klassekammerater og lærere igen og at få en daglig rutine er blot nogle af de ændringer, som de bliver mødt af, når det igen er august. Der er dog nogle få tricks til at gøre skolestarten mindre dramatisk. Vi giver dig her nogle tips til at gøre klar til skolestart og nogle idéer til det, der ikke bør mangle i dit barns rygsæk i det kommende skoleår.

Alt bliver bedre med tiden

Hver sommer forbereder millioner af forældre sig sammen med børnene på skolestarten. Nogle for første gang, andre har allerede erfaring, men alle forsøger at gøre det på den bedst mulige måde, så børnene bliver glade for, at starte i skole. Hvert år anbefaler psykologer en række tips, til at gøre det at vende tilbage til skolen, lidt nemmere. Det er vigtigt at etablere den nye rutine på forhånd, så den ikke bliver så pludselig, når august er rundt om hjørnet. Nye sengetider, opvågningstider, spisetider osv. Det er også et godt tidspunkt at planlægge fritiden lidt bedre, dvs. at du måske har brugt mere tid på at se tv eller spille på computeren i sommerperioden.

Når de vender tilbage til skolen, er der igen meget ansvar, og det er bedre, at de ved det så hurtigt som muligt. Du kan lave en farverig kalender, hvor du kan tilføje de nye skemaer, aktiviteter, lektier osv. Hvis i er nogle af dem, der går igennem skolemateriale, før det nye skoleår, er det måske en god idé, lige at gå igennem det hele, en enkelt gang mere, før skoledagene starter igen. På den måde sikrer i jer, at børnene er forberedte til skolestarten.

Gør rygsækken klar!

Et af de vigtigste aspekter, inden de mindste skal tilbage på skolebænken, er at gøre skoletasken klar. Køb bøger, kladdehæfter og alt det nødvendige materiale til det nye skoleår. Det kan være en rigtig god aktivitet at lave sammen med dit barn, inden de vender tilbage til rutinen. På denne måde er det dem selv, der vælger deres materiale, og hvad er bedre end at gøre det med ting, som de selv har gjort helt personlige. På den måde vil de være ivrige efter at bruge dem for første gang. Hos Wanapix finder du alt, hvad du har brug for, og du kan designe det, som du ønsker det. Vi anbefaler, at du laver en liste over vores vigtigste produkter til skolestarten, og begynder at designe dem:

Hvis du har brug for flere ideer, kan du finde flere artikler på vores websted, der kan gøre skolestarten lidt bedre:

Personaliserede gaver til skolestart