10 ting du kan lave med dine børn i sommerferien

Sommeren er her! De lange nætter, de varme dage, samt sjov og hygge med familien. Sommer med børn betyder mere fritid for dem, men det øger også risikoen for at de jo keder sig.

I ferier tilbringer børnene mere tid hjemme og går fra at have faste skemaer til at have mere fritid. Derfor er det vigtigt at planlægge sommeren med børn så hurtigt som muligt så du undgår at de keder sig. Det vil være vigtigt at give dem visse rutiner og skemaer, især for de familier, hvor forældrene fortsat arbejder i disse måneder. I denne artikel finder du 10 forskellige ting som du kan lave med børn, i deres sommerferie. Der er både ting som de kan lav derhjemme, men også uden for hjemmets fire vægge. Så det er bare med at komme i gang!

Hvad skal man lave om sommeren med børn?

Børn i alle aldre ser frem til sommeren for at få mere fritid, men med så meget tid derhjemme er der tidspunkter, hvor børnene keder sig. Bare rolig, vi er her for at hjælpe dig.

På internettet kan du finde millioner af aktiviteter til at tilbringe sommeren med børn. Vi har samlet en liste over de mest originale, enkle og familievenlige aktiviteter.


Personligt kortspil “numero uno” med billede

Den første ting du kan lave, er at skabe fleksible skemaer og rutiner, så børnene på en eller anden måde ikke mister tidsfornemmelsen og forstanden. Det vil hjælpe dem med at opretholde en vis rutine, så det ikke bliver for svært for dem at vænne sig til at komme tilbage til skolen, når det igen er august.

De opgaver og aktiviteter, som vi har samlet, varierer alt efter barnets alder, og du kan også personalisere dem, så de passer til hele familien. Lad os komme igang med at forklare det hele lidt nærmere!

Aktiviter til at underholde børn om sommeren

Udforsk: Hvis du har børn, og du undrer dig over, hvad du skal lave om sommeren, er dette for os den bedste mulighed. Rejs, udforsk og oplev nye steder. Eventyr med familien er en klassiker om sommeren og en garanteret success. Tag de små med på opdagelse i nye steder, udforsk nye byer eller gå en tur i naturen. Men pas på varmen! Du bør altid vælge de bedste tidspunkter til at tage på udflugter og gåture. Og glem ikke at holde dig hydreret med vandflasker. Børnene vil helt sikkert elske at drikke vand med en personlig vandflaske der kun er lavet til dem.

Bliv kølet ned: En eftermiddag i poolen med venner eller en tur til stranden omgivet af sand og hav er en af de bedste sommerplaner med børn. Du kan vælge at spise en snack på stranden med noget køligt til at genopfriske ens energi under parasollen og fortsætte med at lege! Det er også muligt at svømme i floder, og er en helt særlig oplevelse for de små!


Personlige runde håndklæder

Madlavning: En af de bedste sommeraktiviteter for børn er uden tvivl at lave mad. Lav et personligt forklæde med navn på, så de føler sig som en professionel kok, og lad dem eksperimentere med mad. Madlavning vil være en af de sjoveste og mest underholdende måder at tilbringe en sommermorgen på. Tag disse lækre opskrifter til efterretning: kager, sunde hjemmelavede is, hjemmelavede pizzaer, frugtspyd og mange andre børnevenlige retter.


Personlige forklæder til børn og voksne

Leg og bevægelse: Mal, dans, løb, hop, spring og hyg dig med venner eller søskende. Der er tusindvis af måder, hvorpå børn kan underholde sig selv, og de fleste af dem er fælles for alle årstider, uanset om det er varmt eller kold udenfort. Men i dag anbefaler vi nogle super originale og personlige sommerspil til børn. Hvad med et spil med "Number One"-kort med personlige billeder af de små? Hvis du kan lide traditionelle spil, må du ikke gå glip af ludo eller gåsespillet, der er designet af og til de små med deres billeder. Få dem til at hjælpe dig med at vælge jeres yndlingsbilleder, og tilføjet dem til spillebrættet. De vil elske at spille brætspil med personlige billeder!

Særlige sommerplaner: En gang om ugen kan hele familien blive enige om en helt særlig plan. Du kan f.eks. slå lejr i haven eller på terrassen, sove under stjernerne, arrangere en picnic med hele familien, lave en sommerbiograf med film i haven, karaoke, en skattejagt rundt i haven eller starte med at dyrke jeres egen grøntsager sammen.

Lær noget nyt: Sommer med børn er ensbetydende med glæde og eventyr. Det er dog vigtigt, at børnene så vidt muligt ikke lukker helt ned for indlæringen og fortsætter med at tilegne sig ny viden. For ikke at mætte dem er det bedst at lave et skema for lektier, så de små ved, hvornår det er tid til at lære. Det er vigtigt at opmuntre dem til at læse, skrive og regne, men lad dem også lære og være nysgerrig på andre emner.


Personlige kladdehæfter og notesbøger

Kunst og kunsthåndværk: Få kunstneren frem i dem. Med en notesbog og en blyant kan børn lave kunst og andre hjemmelavede tegninger. Men du kan gå meget længere ved at bruge genbrugsmaterialer til at skabe deres egne spil. Brug papkasser, papirruller eller plastflasker til at lave noget helt nyt

Samarbejd i husholdningen: Hvis der er noget, børn kan lide at gøre, så er det at efterligne voksne. Hvad er bedre end at hjælpe med husholdningen! Vi kan starte med det enkleste, nemlig at etablere rutiner for at hente legetøj, rydde op på værelset, hjælpe mor og far med at dække bord eller tage dem med ud at købe ind. Børn elsker at føle sig nyttige, så lad dem ikke stå uden for dine planer.

Kedsomhed: Nogle gange ser vi kedsomhed som et negativt aspekt. Men intet kunne være længere fra sandheden. At give børnene tid til at kede sig er en af de vigtigste ting at gøre om sommeren. De vil selv begynde at eksperimentere og sætte gang i deres kreativitet og fantasi. Prøv at lade dem selv være med til at finde på nye planer og aktiviteter.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal lave om sommeren med børn, må du ikke glemme, at de først og fremmest skal have det sjovt. Børn skal have lov til at være børn: lege, blive beskidte, kede sig og frem for alt være glade!

Fortæl os hvad du plejer at lave med dine børn om sommeren? Besøg vores websted og se vores nye sommerkategori for unge og gamle.