Sådan dækker du et smukt julebord

Det er altid de små detaljer, der gør forskellen ved de vigtige begivenheder i livet. Julen er en tid for sammenkomster og hvor man ofte bruger mange timer ved julebordet. Glem ikke julepynten til det smukke julebord, for det er lige så vigtigt som alle de andre dekorationer i dit hjem. Forkæl dine gæster og skab en perfekt julestemning. I dette indlæg vil vi give dig nogle idéer til, hvordan du kan dække julebordet, og hvilke elementer du bør bruge som dekorationer. Husk at få styr på det hele, inden det er for sent!

Hvad må ikke mangle på julebordet?

Til jul er det ikke nok at sætte det sædvanlige service og bestik på bordet. Det er et særligt øjeblik, og du har brug for, at dit bord ser bedst muligt ud for at overraske din familie og venner. Som med enhver anden form for dekoration er mindre mere. Husk på, at der til jul normalt er flere retter end på andre særlige datoer, så det er ikke en god idé at komme for mange dekorationer på bordet. Vælg derfor med omhu det julepynt, som skal være på bordet. Her kan du læse mere om de ting, der bare skal være på julebordet, for at gøre det så unikt som muligt:


Flotte og unikke duge og servietter

At have dug på bordet er vigtigt, for at gøre middagsbordet lidt flottere. Men det er vigtigt først at tænke over, hvilken type dug der skal bruges, for alt efter farver og design vil det påvirke resten af dekorationer. Hvis du ønsker en traditionel julestil til din juledug, anbefaler vi at du bruger røde og gyldne toner, fordi de ser særligt flotte ud og at du tilføjer en bordløber oven på dugen. Bordløberen er rød, så dugen skal f.eks. være i guld, så den vil skille sig meget mere ud.

Hvis du foretrækker en mindre traditionel og mere moderne stil, kan du vælge lysere farver, selv om vi især anbefaler lyse toner som: hvid, creme eller sølvfarvet. Denne type farve giver dig mulighed for at lege med andre dekorative elementer, da de bliver fremhævet lidt mere. Servietter er et andet punkt at tage højde for på julebordet. Vælg stofservietter til alle gæsterne, så de alle er ems. De kan matche dugen eller gå efter farver, der kombineres med dugen eller med forskellige juledesigns. Vi anbefaler at placere stofservietten oven på tallerkenen, som et dekorativt element. Foldningen, afhængigt af hvor kreativ du er, kan du lave den i mange former: trekantet, træformet, lommeformet ... Hvis du finder det svært at lave formerne, kan du vælge at købe runde servietringe, da det gør det lidt nemmere, hvis du ikke er så god til at folde servietter.


Bestik og service, bedre hvis de er personlige

Ved særlige lejligheder har man en tendens til at vælge mere specielt service og bestik, og julen er et godt tidspunkt at gøre det på. Find det traditionelle familiebestik frem, eller et mere elegant service, der passer til lejligheden. Hvis du ønsker at gøre det det til noget særligt, anbefaler vi personligt porcelæn, som giver dig mulighed for gøre lidt mere ud af bordet. Forestil dig, hvor overraskede dine gæster vil være, hvis de til jul finder et julebord, der er designe: familiens logo, et smukt design, familiens efternavn ... Det er de små detaljer, der gør hele forskellen ved borddækningen. Ligesom service er bestik også af særlig betydning.

Især til de særlige øjeblikke vælges der normalt traditionelt sølvbestik, som erstatter det bestik, du bruger resten af året. En anden måde at gøre det anderledes på er dog at skabe bestiksæt til hvert enkelt familiemedlem. Du kan lave det samme design til alle eller vælge at gøre hvert sæt personligt, designet udelukkende af og til den pågældende person. Det vil være en overraskelse, hvis du vælger sidstnævnte mulighed, da gæsterne vil se at du har gjort dig den ulejlighed at designe personligt bestik til alle medlemmerne af familien. Bestikkets placering på bordet er også vigtig. Gafler placeres altid til venstre for tallerkenen, bortset fra kagegaflen, som placeres øverst ved siden af dessertskeen. Kniv og ske placeres til højre, i den rækkefølge. Dette er den mest normale placering, hvis du tilføjer flere gafler eller skeer, har de også en fast rækkefølge. Kødgafler og -knive er tættest på tallerkenen. På en sådan måde at bestik til fisk ville være i anden position, længere væk fra tallerkenen.

Dekorative elementer, hvorfor ikke?

Vi har allerede set, at dekoration af julebordet, næsten er vigtigere end selve måtidet. Tilføj stearinlys eller en dekorativ lyskæde på midten af bordet. Det er typiske dekorative elementer ved julemiddage, men du kan også forny dig. Du kan lægge små løse grankogler på bordet; konfetti med et festligt motiv; tørrede blomster eller julefigurer. Det handler om at gøre mere end blot at sætte tallerkener og mad på bordet. Ved at vælge en god dekoration vil dine gæster blive overraskede og elske det. Tænk over, hvordan du kan gøre det anderledes, og hvordan du altid kan finde den rette balance, så dit bord ikke bliver for proppet med alle mulige ting og sager. Hvis du har brug for flere idéer til dekoration, kan du besøge vores hjemmeside, hvor du kan finde flere personlige juledekorationer til dit julebord.

Juledekorationer